
Ağız kokusu neden olur, kötü ağız kokusu nasıl giderilir, kötü nefes kokusu nasıl giderilir çözüm yolları nelerdir- Kötü ağız kokusu için ne yapılmalı makalemizde sizler için araştırdık.
(İçindekiler) Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız!
Kötü nefes kokusu ile Kötü Ağız Kokusunun Nedenleri
Ağız kokusunun kökenleri gizemli değildir: Diş boşlukları, diş eti hastalığı, zayıf ağız hijyeni, kaplamalı dil (genellikle iltihaplanma nedeniyle dil üzerinde beyaz veya sarı bir kaplama) en yaygın olanlardır. Yüzlerce bakteri ağızlarımızda ve bazılarında – örneğin dilde veya dişeti çizgisinin altında veya diş eti ve dişler arasında diş eti hastalığı tarafından yaratılan ceplerde, örneğin kükürtlü kokular oluşturur. Diğer nedenler arasında yetersiz beslenme (yağ kaybı, nefesinizi meyveli bir koku verir), kontrolsüz diyabet ve ağız kuruluğu (tükürüğün antimikrobiyal etkiye sahip olması) içerebilir. Boğaz ağrısı veya sinüzit gibi enfeksiyonlar veya mide ekşimesi, ülserler ve laktoz intoleransı gibi bağırsak hastalıkları da ağız kokusuna neden olur.
Ağız kokusu da kesintili olabilir. Sarımsak, soğan, kahve ve alkol gibi yiyecek ve içecekler geçici olarak kötü nefes alabilir. Sigara içenler de bundan muzdarip. Sebep ne olursa olsun, tedavi altta yatan bozukluğu düzeltmeyi içerir
Bazı gıdalar nefes üzerinde oldukça etkilidirler. Sarımsak, soğan, kahve, alkol veya et. Hidrasyon kötü ağız hijyeni ve olmaması durumu daha kötü hale getirebilir. Neyse ki, ters etkisi olan yiyecek ve içeceklerde vardır. Doğal bir şekilde nefesi tazelemek ve iyi bir ağız sağlığı için katkıda bulunabilir.
Kötü Nefes Kokusunu Giderici Yiyecek ve İçecekler
Süt ürünleri
En çok yoğurt probiyotik içerir, ama etiketine bakın “D vitamini zenginleştirilmiş” ve”probiyotik bakteri içerir” yazmalıdır. Bu ürünler, sindirim sisteminde bulunan kötü bakterileri savaşmaya yardımcı olur ve kötü nefes ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Süt ayrıca, yağsız olsun, aynı etkiyi yapar.
Yeşil çay
Bilimsel çalışmalar yeşil çay nefesini tazelemek için yardımcı olan polifenoller içerdiğini göstermiştir. Bu içecek aynı zamanda diş çürümelerine önlenmesinde de rol oynar, ağız kanserinin bazı türlerine karşı savaşmak için yardımcı olur ve kilo kaybını uyarır. Bir sonraki molala bir fincan yeşilçay yapmak için artık iyi bir nedeniniz var.
Kırmızı biber
C vitamini, kırmızı biber ve brokoli gibi besinler de kötü kokuya karşı çok etkilidir. Çiğ yemek ağzından kötü kokuları ile ilişkili bakterileri azaltır. Yoğurt ile bir aperatif için ıslatın ve iyi bir nefes için elverişli iki gıdayı birleştirerek tüketin.
Elma
Sarımsak seviyorsan ve sadece öğle yemeğinden sonra planlanan toplantısı sırasında meslektaşlarını kurtarmak için, bir elma yemeniz yeterli. Bu meyve, kötü kokuları etkisiz hale getirir. Marulda, çiğnemek yine ağız kokusunu giderecektir.
Taze otlar
Kekik, fesleğen, nane, karanfil ve Tarçın kötü ağız kokusu nasıl gidermek için harikadır. Taze yenen bu otlar ağızı dezenfekte eder ve kötü koku ile mücadele eder.
Ağız kokusunu ve Nefes kokusunu gidermenin 11 yolu:
+Takma dişler takarsanız, geceleri çıkarın ve bakteri birikintisinden yiyecek ve içeceklerden kurtulmak için temizleyin.
+Bolca su içiniz ve ağzınıza soğuk su dökün. Bu, özellikle “sabah nefesini” tazelemek için faydalıdır.
+Her yemekten sonra fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin, tercihen günde iki kez.
+Her iki veya üç ayda bir diş fırçanızı değiştirin.
+Düzenli diş muayeneleri ve temizlik işlemleri düzenleyin.
+Bakteri, mantar ve kokuya neden olan ölü hücreleri azaltmak için dilinizi her sabah bir dil kazıyıcı veya kaşıkla kazıyın. Dilin arkasını temizlemek için dilin ucunu gazlı bez ile ileri doğru çekin.
+Bir avuç karanfil, rezene tohumu veya anason çiğneyin. Antiseptik nitelikleri, ağız kokusuna neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur.
+Bir ağız tazeleyici lezzet patlaması için bir parça limon veya portakal kabuğunu çiğneyin. (Önce kabuğunu iyice yıkayın.) Sitrik asit tükürük bezlerini uyaracak ve ağız kokusu ile mücadele edecektir.
+Taze maydanoz, fesleğen, nane veya kişniş çiğneyin. Bu yeşil bitkilerdeki klorofil kokuları etkisiz hale getirir.
Alkolsüz 30 saniyelik bir gargara deneyin (kullanıma hazır çoğu üründe olduğu gibi). Bir çay kaşığı kabartma tozu (pH seviyesini değiştirir ve ağızdaki kokuyu giderir) ve birkaç damla antimikrobiyal nane esansiyel yağı ile karıştırın. Yutma! (Birkaç kez durulama sağlayın.)
Ağız kokusu nasıl giderilir evde çözüm
Ham gevrek yiyecekler dişleri temizler. Elmalar, gıda kokularını kontrol etmeye yardımcı olan ve tükürük üretimini teşvik eden pektin içerir. Tarçın antimikrobiyaldir. Yoğurttaki aktif kültürler, ağızda kokuya neden olan bakterileri azaltmaya yardımcı olur.
1 su bardağı elma parçaları
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı doğranmış kereviz
½ fincan kurutulmuş kızılcık
½ fincan ezilmiş ceviz
3 ila 5 yemek kaşığı sade yağsız yoğurt
Öğütülmüş tarçın
HAZIRLANIŞI VE KULLANIMI: Elma, havuç, kereviz, kızılcık ve cevizleri büyük bir kapta karıştırın. Karışımı nemlendirmek için çorba kaşığı yoğurt ilave edin. Tarçın serpin.
Pinterest
Instagram
YouTube
RSS