• Güzellik
  • Genel
  • Cilt Bakım
  • Saç Bakımı
  • Sağlık
  • Diyet
  • Anne – Çocuk
  • Moda
  • Dekorasyon
  • Aktüel
  • Soru / Cevap
  • Meyve Suyu Tarifleri
  • Reklam
  • Kullanım Koşulları
  • Künye
Bir Bilsem

  • Güzellik
  • Sağlık
  • Diyet
  • Moda
  • Anne – Çocuk
  • Soru – Cevap

  • Pinterest

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Çocuk Gelişimi

Çocuklarınıza Söylememeniz Gereken En Kötü Şeyler

Çocuklarınıza Söylememeniz Gereken En Kötü Şeyler
Elif GÜMÜŞ
24 Haziran 2019

Çocuklarınıza söyleyebileceğiniz en kötü kelimeleri ve cümleleri, neden bu kadar zarar verdiklerini ve bunun yerine yapıcı kelimeleri söyleyebileceğinizi öğrenin.

Neden kelimeler acıtıyor?

Hepimiz yanlış şeyler söyledik, çocuklarımızı sinirli, incinmiş veya kafası karışmış hissederek bıraktık. Kelimeler, özellikle çocuklarının hayatında güvenli ve destekleyici figürler olması beklenen ebeveynlerden geliyorsa, sonsuza dek zarar verebilir. Ebeveynlerin desteği ve onayı çocukların refahı için şarttır. Kullandığınız sözcükler, çocukların kendilerini geliştirmek için geliştirici yapıcı veya yıkıcı olabilir. Bu makalede  ”En kötü kelimeleri ve bunun yerine ne söyleyeceğini öğrenin.

“Acele et!”

Çocuğunuz okula ya da işe kapıdan çıkmaya çalışırken sabahları giyinirken yavaşlayabilir. Buna devam etmek için onu zorlamak onu daha da stresli hale getirecek. Ve geç kalmak konusunda kendisini suçlu hissettirirken, çığlıklarınız onu daha hızlı hareket etmesi için motive etmez. Bunun yerine, işleri hızlandırmak için sakin yollara bakın, kapıya ilk önce kimin çıkacağı, kimin önce giyineceğini görmek için yarışarak bir oyun haline getirmek gibi., “Bir olayı” yarış haline getirerek çocuğunuza işbirliğinin önemini öğreteceksiniz.

“Beni yalnız bırak”

Her ebeveyn zaman zaman ara vermeye ihtiyaç duyar. Yine de, çocuklarınıza, aksi takdirde, onları fırçaladığınızı ve sizinle konuşmanın hiçbir anlamı olmadığını söyleyeceklerini söylememelisiniz. “Çocuklar onaylanmaktan ve duyulmaktan hoşlanıyor; Aslında, bu sakinleşmeye ve sinir krizi azaltmaya yardımcı olabilir “Yaşa uygun bir şekilde cevap verin ve sizi beklerken yapmaları için özel görevler verin”. Bunun yerine “Bir şeyi bitirmek zorundayım” diyebilirsiniz. Birkaç dakika yapmakta olduğum işi bitirmeye ihtiyacım var. “İşim biter bitmez dışarıda oynayabiliriz.” “Daha sonra birlikte yapacağınıza söz verdiğiniz her şeyi takip ettiğinizden emin olun”. Bazı övgü de aslında çocuklara zarar verebilir .

“Neden kardeşin ya da kız kardeşin gibi olamıyorsun?”

Çocuklarınızı karşılaştırmak doğaldır, ancak çocuklarınızın sizi duymasına izin vermemelisiniz. Çocuklara neden kardeşlerine daha fazla benzemediklerini sorduğunuzda, sağlıksız rekabeti teşvik eder ve çocuklar kendilerini yeterince iyi hissedemezler. Çocuğuna kardeşiyle karşılaştırırken başka biri olmasını diliyorsun.

Ayrıca, karşılaştırmaların davranışı değiştirmesi muhtemel değildir. Bir çocuğa, yapmak istemediği veya hazır olmadığı, kendine güvenini zedeleyen bir şey yapması için baskı yapacaksınız. Bunun yerine, çocuğunuzu ne yapabileceği konusunda cesaretlendirin ve ilham verin ve “Bana lazımlığı kullanmanız gerektiğini söylediğiniz için teşekkür ederiz” veya “Vay, elbiselerini sen katladın söylemi” gibi iyi bir şey yaptığında onu övün ve teşvik edin.

“Her çocuk kendi güçlü ve zayıf yönlerine sahip bir bireydir”. “Olumlu güçlendirme, diğer istenen davranışları şekillendirmeye yardımcı olan güçlü bir araçtır. Çocuğu, yapamadıklarından istifade etmek yerine, başardıkları eylemler için teşvik etmeyi ve övmeyi unutmayın. ”Ayrıca, başlamadan önce kardeş rekabetini durdurmak isteyeceksiniz .

“Pratik yapmak mükemmelleştirir”

“Mükemmel diye bir şey yoktur; mükemmel olmak var olmadığı kadar iyi bir amaç değil ” “Bir hata yaparsa yeterince eğitmediğini belirten bir mesaj gönderiyorsunuz.” Bunun yerine, ne kadar sinir bozucu ve sıkı bir uygulamanın yapılabileceğini ve uyguladığı ve geliştirdiği şeylerden bazı örnekler verdiğini kabul edin. “Yürümeyi öğrenen bebeklere örnek vermeyi seviyorum. Tekrar deniyorlar, düşüyorlar ve tekrar tekrar deniyorlar. “Sonra da iyi yürüdüler, tıpkı senin yaptığın gibi.” Açıkla bir şeyi yapmanın nasıl yapılacağını öğrettiğini açıkla.“Çok fazla bir şey yapmadığı sürece kimse iyi bir şey yapamaz”. “Bazı şeyler çok çalışır; bazıları daha az alır. ”

“İzin ver yardımcı olayım”

Çocuğunuza bir bulmacayı bitirirken veya bir kule inşa ederken yardım etmek istemek doğaldır; sonuçta, çocuğunuzun mücadelesini görmek istemezsiniz. Ama çok erken atlarsan onun bağımsızlığını baltalayabilirsin. “Kendine olan saygısını ve temel yetkinliğini geliştirmek için bir projeyi tamamlama izni verin” .“Her hayal kırıklığı çocuğunuzun hayal kırıklığı yaratması ve yaşamın kaçınılmaz günlük iniş çıkışlarıyla baş etmek için baş etme becerilerini geliştirmesi için altın bir fırsattır.” Sürekli yardım, kendisine kendisi için yapmayı öğrenmekten memnuniyet duymasını engeller ve her zaman bakmayı öğretir. cevaplar için diğerleri. Bunun yerine, önce yardım istemesini bekleyin. Ardından, sorunu çözmesine yardımcı olması için ona sorular sorun. “Büyük parça buraya mı gitmeli? Niye ya? Kendin dene.”

“Diyetteyim”

Kilonuzu izliyorsanız, kendinize saklayın; Fiziksel görünüm hakkında bu şekilde konuşmak çocuğunuzun sağlıksız bir beden imajı geliştirmesine yol açabilir. Nasıl göründüğünle mücadele ettiğini görürlerse, onların da belli bir şekilde bakmaları gerektiğini hissedebilirler. Kilonuzu veya görünümünüzü gözlemlemek iyi bir mesaj vermiyor” . “Çocukların ebeveynlerinin kendi yaşamlarını kontrol ettiklerini hissetmeleri gerekiyor.” Bunun yerine, “Sağlıklı besleniyorum, çünkü beni nasıl hissettirdiğimi seviyorum” . Bunun gibi pozitif vücut imajını teşvik etmek, yapabileceğiniz en küçük yollardan biri. çocuklarınızı her gün cesaretlendirin .

“Senin yaşındayken bunu yapabilirdim”

Çocukların hepsi farklı oranlarda gelişir. Bu nedenle, oğlunuzun yedi yaşına kadar iki tekerlekli bir yolculuk yapmasını beklemek, sizi sadece hayal kırıklığına uğratmış gibi hissettirecektir. “Ebeveynler, çocuklarının uzun bir beklenti listesine uymasını sağlamak için büyük bir baskı altındalar ve bu kaygının bir kısmı çocuklara aktarılma eğiliminde”. Yine de, ebeveyn olarak, ne olursa olsun, çocuğunuzun çabalarını takdir etmelisiniz. “’Başarı’ya karşı sakin bir tutum, çocukların kendi ve sosyal beklentilerini karşılamadıklarında kendi utanç duyumlarını aşmalarına yardımcı olur” diyor. Çocuğunuza “Vay, çok fazla ilerleme kaydettiğinizi görebiliyorum; devam et! ”veya“ Endişelenme — oraya gideceksin. ” diyebilirsiniz.

“Çünkü öyle dedim”

Aceleci olduğunuzda, bu klişe ebeveynlik cümlesine geri dönmek kolay olabilir, ancak bu boş cümleyi daha fazla düşünülmüş olanlardan yana olarak kullanmaktan kaçının. Ebeveynler olarak en zorlu görevlerden biri, çocuklarımızı yapmak istemedikleri bir şeyi yapmaya ikna etmektir” diyor. “Bugün dışarıda oynamak istediğinizi biliyorum. Ama önce ödevini bitirmelisin. Sonra dışarıda oynamaya ne dersiniz? Görevi tamamlamadaki ilginizi arttırmak için bir teşvik sunabilirsiniz. “Evi toplarsanız aileye çok yardımcı olur. Onları bizim için herşeyi yerli yerine koyarsanız, ___ ‘ı kazanacaksınız. ”Yardımcı olacakları garanti edilmez, ancak daha çok ilgilenebilirler. “Bir teşvik sunmak yalnızca çocuklarımızı motive etmekle kalmaz aynı zamanda çabalarının değerini tanımak için onları sosyalleştirir.” Çocuklarınızın ötesinde , yaşamınızdaki insanlara söylemediğiniz daha fazla şey öğrenin .

“Ben senin için herşeyi yaparım”

Onlar için her şeyi yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz – yemek pişirme, temizlik ve şoförlük yapma. Ama bunun doğru olmadığını biliyorsun. “Çocuklarınız için açık, cömert bir kalbi olanları yapın”. “Yapılanlar için veya hatta iyi davranışlarla geri ödeme yapılmasını beklemeyin”. Çocuğunuza şükran ve iyi davranış tarzlarını eşinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla ve diğerleriyle kendiniz yansıtarak öğretmenize yardım edebilirsiniz. “Ne lezzetli bir akşam yemeği! Çok teşekkür ederim baba! ”“ Çocuklarınız büyük olasılıkla teşekkürleriyle eğlenecekler ”. Ya da birisinin kendi adına çabalarını, “Büyükanneniz sizin için harika bir kek yaptı. Bu gece onu gördüğünde ona teşekkür etmeyi unutma. ”

“Sen bir yalancısın”

Çocuğunuz cüzdanınızdan para alsa bile, bu ton yalnızca kendisine kişisel olarak saldırıya uğradığını hissettirecektir. Neden suçlayıcı olmak yerine yalan söylediğini öğrenin; sonra neden yalan söylemenin uygun olmadığı hakkında açık bir diyalog başlat. “Canım yavrum, sadece bir şeye ihtiyacın olursa ya da bir sorunun olursa, senin için her zaman burada olduğumu bilmeni istedim. Cüzdanımda bir miktar para olmadığını fark ettim. Kızmadım ama bunun hakkında konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. ” gibi konuşmalar yapabilir neden bukötü davranışı neden yaptığını öğrenebilirsiniz.

“Dikkatli ol”

Bu kelimeler ters etki yaratabilir, bu da çocuğunuzun yeni bisiklet binmeye çalışan çocuğunuzun düşme olasılığını arttırır. Onu yaptığı şeyden uzaklaştırıyorsun, o yüzden odağını kaybediyor. Bunun yerine, düşmesi durumunda sessiz kalın. Tekrar denemesini isteyin. “Bunu başaracaksın.” Gibi bir şey söyleyebilirsiniz çocuğunuz daha tereddüt ederse, “Daha önce başardığı birşeyi hatırlatın. Yapabileceğini biliyorum. ”Bu övgüler, çocuklarınızın gerçekten duymaları gereken, aynı zamanda özgüven oluşturma ve ikiniz arasında sevgi dolu bir ilişki geliştirmeye yardımcı olmaları gerektiğini duyuyor .

Bu yazıyı sosyal medyada paylaş!

0shares
  • Facebook0
  • Twitter
  • Pinterest0
  • LinkedIn
  • Email
  • Print
İlgili Yazılar
Yorum Eklemek İçin Tıklayın

Leave a Reply

Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çocuk Gelişimi
24 Haziran 2019
Elif GÜMÜŞ
Related Items

More in Çocuk Gelişimi

  • cocuklarda-konusma-bozuklugu
    Devamını Oku
    Çocuklarda Konuşma Bozukluğu

    Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Sümeyra Öztürk hanımın Çocuklarda konuşma bozukluğu, çocuklarda geç konuşma ve çocuklarda dil...

    Elif GÜMÜŞ 10 Şubat 2017
  • cocuklarda-yalan-soyleme
    Devamını Oku
    Çocuklar Yalan Söylemeyi Ne Zaman ve Nasıl Öğreniyor?

    Çocuklar aslında yalanı bilmezler. 3-5 yaş döneminde o döneme göre hareketleri vardır. Hayal ve gerçeği ayırt edemediği...

    Elif GÜMÜŞ 5 Şubat 2017
  • Devamını Oku
    Çocuğumun karnesi kötü gelirse ne yapmalıyım?

    (İçindekiler) Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız!Çocuğumun karnesi kötü gelirse ne yapmalıyım? Karnesi Zayıf Olan Öğrenciye Nasıl Davranılmalı? Yarıyıl...

    Elif GÜMÜŞ 19 Ocak 2017
İlerlemek İçin Ekranı Kaydırın
Tap

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Birbilsem.com da yer alan bilgiler hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Siteyi kullananlar kullanım koşullarını okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle uzman bir hekime başvurunuz. Herhangi bir sağlık sorunu için diğer tedavi yöntemleri hakkında doktorunuzdan bilgi ve tavsiye alınız.

Content Protection by DMCA.com

Son Yazılar

  • Sivilceler ve Akneler İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Zerdeçallı Maske Tarifleri
  • Koronavirüs: post-COVİD sendromu ve devam eden semptomları ile nasıl başa çıkılır?
  • Sağlıklı saç ve cilt için İpuçları
  • Altın Dolar Euro alırken vergi var mı?
  • Nasıl Youtuber Olunur?
Bir Bilsem
Birbilsem.com hayata dair bilgilerin paylaşıldığı portaldır. Paylaşım yapılan bilgiler arasında başta moda, güzellik, sağlık,dekorasyon, anne ve çocuk, ve magazin haberleri yer almaktadır.
Türkiye’nin en kapsamlı portal sitesi birbilsem.com’u her gün ziyaret ediniz.
Bizimle iletişime geçin: yonetici@birbilsem.com

© 2017 Birbilsem.com Tüm hakları saklıdır. Yasal uyarı! Site yer alan yazı ve görseller hiçbir şekilde başka sitede yayınlanamaz. Site Map , Künye , Reklam , Kadın Sitesi