• Güzellik
  • Genel
  • Cilt Bakım
  • Saç Bakımı
  • Sağlık
  • Diyet
  • Anne – Çocuk
  • Moda
  • Dekorasyon
  • Aktüel
  • Soru / Cevap
  • Meyve Suyu Tarifleri
  • Reklam
  • Kullanım Koşulları
  • Künye
Bir Bilsem

  • Güzellik
  • Sağlık
  • Diyet
  • Moda
  • Anne – Çocuk
  • Soru – Cevap

  • Pinterest

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Sağlık

Saman nezlesinden kurtulmanın yolları

Saman nezlesinden kurtulmanın yolları
Elif GÜMÜŞ
3 Temmuz 2019

Pek çok insanı baharın gelişi mutlu etse de mevsimsel alerji semptomları çekenler için üzüntü yaratıyor. Doğal alerji tedavileri birçok durumda alerji ilaçlarından daha etkili olabilir.

Taze kesilmiş çimen, çiçek açan ağaçlar ve çiçekler ve yabani otlar polen salgılar ve her yıl yaklaşık 40 milyon ila 60 milyon kişiye mevsimsel alerjilere neden olur. Alerjik rinit, saman nezlesi ve sadece ilkbaharda değil, yaz boyunca ve sonbaharda oluşan mevsimsel alerjilerin tıbbi terimidir. (Bazı yiyeceklerin, hatta sağlıklı yiyeceklerin bile alerjilerinizi daha da kötüleştirebileceğini biliyor muydunuz? Aşağıdaki 18 yiyecek listesine bakınız.)

(İçindekiler) Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız!

  • Saman nezlesi ve Ortak alerji belirtileri
  • Yaygın mevsimsel alerji belirtileri şunlardır:
  • Allerji Belirtilerinin Altında Olan Sebepler
  • Alerji ilaçları Yan etkileri
  • Alerji Sezonunda Kaçınılması Gereken Yiyecekler:
  • Alerji mevsiminde kaçınılması gereken yiyecekler
  • Saman nezlesine ne iyi gelir?
  • Alerji Sezonu İçin Yaşam Biçimi Değişiklikleri

Polen sayısının arttığının iklim değişikliğinin sağlığa etkilerinden biri olduğunu biliyoruz; 2000 yılında, polen sayısı metreküp başına 8.455 tanede kaydedilmiştir. 2040 yılına gelindiğinde, bu sayının 20.000’den fazla olduğu tahmin edilmektedir.

Saman nezlesi sıklıkla genç yaşta başlarken, herhangi bir zamanda herhangi birisine isabet edebilir. Bazen mevsimsel alerji semptomları yıllar içinde kaybolur, ancak daha sonra tekrar yaşamayı sürdürür. Mevsimsel alerji semptomlarını bir yerde yaşıyorsanız ve farklı bitki örtüsü türleriyle yeni bir bölgeye taşınırsanız, alerjileriniz uzayabilir.

Her ağaç, çiçek ve yabani ot polen salgılar, ancak bütün bireyler tüm polenlere karşı duyarlılığı veya alerjik reaksiyonları arttırmaz. Dikkat etmek ve alerji semptomlarınızı neyin tetiklediğini bilmek önemlidir. Bazı insanlar için pamuk ağacı ağaçları ve bezelye problemleri, diğerleri için ise çim veya bezelyedir.

Araştırmalar, mevsimsel alerjiler yaşayan insanların yaklaşık yüzde 75’inin öfkeli otlara alerjisi olduğunu gösteriyor. İlkbahar ve yaz aylarında polen üreten çimlerden, ağaçlardan ve çiçekten farklı olarak, ragweed kaynaklı polen sonbaharda genellikle en yüksektir.

Öfkeli ot alerjisi hastalarının neredeyse üçte biri, bazı yiyeceklere alerjik bir tepki de yaşamaktadır. Bunlar arasında salatalık, kavun , kabak, ayçiçeği tohumu , muz ve papatya çayı bulunur. Eğer bir öfkeli alerjiniz varsa, bu yiyeceklerden ve aşağıda “Kaçınılacak Yiyecekler” altında listelenen diğer yiyeceklerden kaçının.

Tedavi edilmezse, mevsimsel alerji semptomları sefil semptomlara neden olur, günlük aktiviteleri etkiler ve astım ataklarına yol açabilir. Astımlı kişilerin yaklaşık yüzde 80’i mevsimsel alerjilerden muzdarip. Saman nezlesi semptomlarını tedavi etmek astıma bağlı yatış ve acil durumları azaltabilir.

Mevsimsel alerji semptomlarını tetikleyen aynı polen ve alerjenler astım ataklarına neden olabilir; hırıltılığa, nefes darlığına, göğüste sıkılığa ve solunum zorluğuna neden olabilir. Bu duruma alerjiye bağlı astım veya alerjik astım denir.

Bağışıklık sistemi zayıflamış, KOAH ve diğer solunum koşullarına sahip kişiler, daha fazla komplikasyonları önlemek için mevsimsel alerji semptomlarını yönetmelidir. Diyetteki değişiklikler, doğal takviyeler, uçucu yağlar ve yaşam tarzı değişiklikleri yardımcı olabilir.

Saman nezlesi ve Ortak alerji belirtileri

Alerji semptomları sizi çok kötü hissettirir. Tıkanıklık, burun sonrası damla, kaşıntılı gözler ve hapşırma vücudunuzu yıpratır. Alerjik rinit semptomlarının ciddiyeti mevsimden mevsime göre değişmekle birlikte, mevsimsel alerjiniz varsa olasılıklar günlük yaşamınızı etkiler.

Araştırmacılar, son 30 yılda mevsimsel alerji semptomlarının neden kötüye gittiği konusunda kaygı duyuyor, ancak polen, küf ve bazı gıdalara karşı alerjilerin katlanarak büyüdüğü konusunda hemfikir.

Pek çok saman nezlesi semptomu, soğuk algınlığı veya sinüs enfeksiyonuna benzer , ancak soğuk algınlığı ve sinüs enfeksiyonları mevsimsel alerjilerden çok daha hızlı bir şekilde gelir ve gider. Alerji semptomları polen uykuda olana kadar kaybolmaz.

Mevsimsel alerjilerden muzdarip biri, aynı mevsimden sonra aynı zorluklarla karşı karşıya kalablir. Alerjen polen, küf veya başka bir havadaki madde olduğunda, semptomlar tipik olarak akciğerlerde, burunlarda ve gözlerde ortaya çıkar. Öte yandan, gıda alerjileri en sık ağız, mideyi etkiler ve deri döküntülerine neden olabilir.

Yaygın mevsimsel alerji belirtileri şunlardır:

tıkanıklık
Nazal sonrası damla
Aşırı mukus üretimi
Hapşırma
Burun akması
Kaşıntılı sulu gözler
Cızırtılı boğaz
Kulaklarda gıdıklama / tahriş
Azalan konsantrasyon ve odaklanma
Azalan karar verme
Yorgunluk ve uyku bozuklukları
Ruh hali
sinirlilik
Düşük kan basıncı
Astım
kurdeşen
egzama
Orta kulak enfeksiyonları

Dışarıda geçireceğiniz zamanın sınırlandırılması, saman nezlesi semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Ancak bu en iyi çözüm değil. İlkbahar, yaz ve sonbahar kapalı mekanlarda sıkışıp kalmak isteyen var mı?

Hastalık alerji genellikle önlenemez, ancak alerjik reaksiyonlar olabilir . Tedavi hedefi alerjenle temastan kaçınmaktır – ancak mevsimsel alerjisi olan kişiler için bu son derece zordur.

Mevsimsel alerji belirtilerinizi tedavi etmek , diyetinize, yaşam tarzınıza ve doğal tedavilerinize yönelik çok yönlü bir saldırı gerektirir.

Allerji Belirtilerinin Altında Olan Sebepler

Mevsimsel alerji semptomlarından muzdarip olma riskinizin, altta yatan bazı tıbbi durumlarınız varsa çarpıcı biçimde arttığını biliyor muydunuz? Astım, kontrolsüz stres , sapmış septum, nazal polipler, son travma veya hastalık, hamilelik ve hatta yiyecek alerjileri bile yüksek risk altında bırakılabilir.

Bu koşullar ve diğerleri, bağışıklık sisteminizin çalışmasını olumsuz etkileyebilir. Alerji semptomları, vücudumuzun bir alerjene cevaben histamin salması durumunda ortaya çıkar. Güçlü bir bağışıklık sistemi mevsimsel alerjilerle mücadelede anahtardır.

Alerjiler aslında bağışıklık sistemi bozukluklarıdır. Vücut, zararsız maddelere aşırı reaksiyon gösterir ve maddeye saldırmak için antikorlar üretir. Belirtilere neden olan budur.

Fiziksel bir travma veya ameliyattan sonra, altta yatan hastalıklar veya duygusal ve fiziksel stres dönemlerinde zayıf bir bağışıklık sistemine özellikle duyarlısınız. Uykusuzluk sizi alerjilere karşı daha yatkın hale getirebilir; Yeterli uyku almamak bağışıklık sisteminizi zayıflatır.

Stres bağışıklık sisteminde büyük rol oynar ve yönetilmeyen stres alerji semptomlarına yol açabilir. Stres alerjileri daha da kötüleştirir ve stres uygun şekilde yönetilip rahatladığında saman nezlesi semptomları artar.

Hamile kadınlar – daha önce hiç alerjisi olmayanlar bile – alerjik rinit ve mevsimsel alerji semptomlarına daha yatkındır. Aslında, her 100 hamile kadından 1’i hamilelik sırasında astımdan muzdariptir ve daha pek çoğu mevsimsel alerjiden muzdariptir.

Gebelikte semptomların güvenli bir şekilde tedavi edilmesi zor olabilir – reçetesiz satılan ilaçlar ve reçeteli alerji ilaçları gebe veya emziren kadınlar için güvenli sayılmaz. Neyse ki, çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlılar için güvenli olan sayısız etkili doğal tedavi yolları vardır.

Alerji Belirtilerini Doğal Olarak Tedavi Etmek

Alerji ilaçları Yan etkileri

Antihistaminikler, kortikosteroidler ve dekonjestanlar ve ayrıca diğer OTC alerji ilaçları, vücut tarafından üretilen histaminlerin etkisini giderir. Ancak, bunların yan etkileri vardır. En yaygın olanları:

uyuşukluk
bozulmuş performans
gözlerin kuruluğu, burun ve ağız
huzursuzluk
karın ağrısı
sıradışı kanama ve morarma
kalp çarpıntısı
uykusuzluk hastalığı

Çocuklarda, yan etkiler şunlardır:

kabuslar
aşırı heyecan
mide ağrısı
bozulmuş bilişsel işlev

Farmasötik alerji ilaçları herkes için değildir. Unutma, alerjileri iyileştirmezler – sadece semptomları tedavi ederler. Aslında, hamile ya da emziren kadınlar ya da yüksek tansiyon, kalp hastalığı, böbrek ya da karaciğer hastalığı, glokom ya da tiroid sorunları olan kadınlar için pek çoğu tavsiye edilmez.

Alerji Sezonunda Kaçınılması Gereken Yiyecekler:

Alkol
Kafein
Geleneksel süt
Çikolata
Yer fıstığı
Şeker
Yapay tatlandırıcılar
İşlenmiş gıdalar
kavun
Muz
Salatalıklar
Ay çekirdeği
kabuklu deniz hayvanı
Şişelenmiş narenciye suyu
Ekinezya
sarı papatya
Buğday
Soya

Alerji mevsiminde kaçınılması gereken yiyecekler

Alerji mevsimi boyunca kaçınmanız gereken yiyecekler vardır. Alerjik veya hassas olduğunuz yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Yiyecek hassasiyetlerinize ne kadar ulaştığından emin değilseniz, bir eleme diyeti alerjilerinizi daha da kötüleştirebilecek gıdaların belirlenmesine yardımcı olabilir.

Genellikle saman nezlesi semptomlarını kötüleştiren yiyecekler arasında alkol, kafein, süt ürünleri, çikolata, yer fıstığı, şeker , buğday, narenciye ve çikolata bulunur. Ek olarak, birçok genel gıda koruyucu – sodyum bisülfit, potasyum bisülfit, sodyum sülfit ve yapay tatlandırıcılar dahil – alerjik rinit semptomlarınıza katkıda bulunabilir.

Kuru meyvelerden, şişelenmiş narenciye suyundan, karideslerden ve yüksek oranda işlenmiş yiyeceklerden kaçının. Ek olarak, birçok kişi, mukus üretimine neden olan gıdalardan kaçınırken rahatlama bulur – ve sadece mukusa katkıda bulunan süt değildir. Geleneksel süt ürünleri, glüten , şeker, kafeinli içecekler ve ayrıca hassas olduğunuz tüm yiyecekler alerji semptomlarınızı kötüleştirebilir.

Polen alerjiniz varsa, sisteminizde alerjik bir tepkiye neden olabileceklerinden kavun, muz, salatalık, ayçiçeği tohumu, ekinezya ve papatyadan kaçınmak önemlidir. Duyarlılığınız olan yiyecekleri sınırlamanın genel amacı, bağışıklık sisteminizdeki toplam yükü hafifletmek ve daha iyi çalışmasını sağlamaktır.

Saman nezlesine ne iyi gelir?

Alerji Sezonunda Keyifli Yemekler:

Ham yerel bal
Sıcak ve baharatlı yiyecekler
Kemik suyu
Probiyotikçe zengin besinler
Ananas
elma sirkesi
Taze organik sebzeler
Otlarla beslenen etler
Serbest kümes hayvanları
Vahşi balık

Kaçınılması gereken yiyecekler ezici hissedebilir, ancak neyse ki, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olacak harika lezzet veren yiyecekler de var.

Ham yerel bal bu listenin başında, iyi bir nedenle. Uluslararası Allerji ve İmmünoloji Arşivi’nde yayınlanan randomize kontrollü bir çalışmada, bal tüketen hastalar, alerji semptomlarının kontrolünü geleneksel alerji ilaçlarına göre daha iyi kontrol etmişlerdir.

Yerel bal, semptomları hafifletmek için çalışır, çünkü alerjinize neden olan yerel polen içerir. Her gün birkaç yemek kaşığı bal yemek kaşıntılı, sulu gözlerinizi, tıkanıklığınızı ve saman nezlesi genel semptomlarını hafifletebilir.

Aşırı mukusla savaşıyorsanız, sıcak, baharatlı yiyecekleri yiyin. Sıcak baharatlı yiyecekler, mukusun incelmesine ve daha kolay ifade edilmesine yardımcı olur. Tariflerinize sarımsak, soğan, zencefil, tarçın ve kırmızı biber ekleyiniz.

Tavuk, sığır veya kuzudan elde edilen kemik suyu , solunum problemlerini hafifletmeye yardımcı olur ve aşırı nazal mukusun atılmasını sağlar. Aynı zamanda vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Probiyotik bakımdan zengin gıdalar daha güçlü bir bağışıklık sistemini destekler, sindirimi arttırır, enerji seviyelerini arttırır ve çok daha fazlasını sağlar.

Alerji mevsiminde yenebilecek probiyotik yiyecekler şunları içerir:

kefir
lahana turşusu
yoğurt
çiğ peynir

Aşırı mukus üretimi yaşıyorsanız, pastörizasyon işlemi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enzimleri yok ettiğinden, çiğ organik süt ürünleri tüketin.

Ananasta bulunan enzim bromelain, yüksek seviyede B, C vitaminleri ve diğer gerekli besinlerin yanı sıra mevsimsel alerjilere karşı reaksiyonunuzu azaltmanıza yardımcı olabilir. Alerji mevsimi boyunca ihtiyaç duyduğunuz temel besin maddelerinin yoğunluğuna sahip olduğundan olgunlaşmış taze ananasların özünü yediğinizden emin olun.

Elma sirkesi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, mukusun parçalanmasına yardımcı olur ve lenfatik drenajı destekler. Günde üç kez, 1 çorba kaşığı ACV’yi 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve yarım çorba kaşığı yerel çiğ balı karıştırın ve için.

Taze organik sebzeler – lahana, pancar, havuç ve pazı da dahil olmak üzere – mevsimsel alerjilerle savaşmanıza yardımcı olabilir. Alerji mevsimi boyunca en iyi besin yoğunluğunu elde etmek için koyu yeşil, sarı veya turuncu olan sebzeleri seçin.

Yabani avlanan somon, serbest kümes hayvanları ve organik ot beslenen sığır eti ve kuzu gibi temiz proteinler de önemlidir. Yabani somon vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, esansiyel mineraller ve elbette protein bakımından zengindir. Bu tip temiz proteinlere henüz geçmediyseniz, alerji mevsimi tam zamanıdır.

Saman nezlesi döneminde zencefil , sarımsak, yaban turpu ve soğan gibi diğer yiyecekler. Zencefil özellikle vücudun ısınmasına ve sistemindeki toksinlerin parçalanmasına yardımcı olduğu için yardımcı olabilir.

Alerji Sezonu İçin Yaşam Biçimi Değişiklikleri

Sulu kal. Her gün sekiz ila on bardak taze su için. Eğer susuz kalırsanız, varsa sümüğün atılması çok daha zorlaşacaktır.
Sınırlı maruz kalma. Polen sayısı yüksek günlerde veya özellikle tozlu veya rüzgarlı günlerde, maruziyetinizi sınırlandırın. Dışarıda geçireceğiniz zamanı sınırlandıramazsanız bir maske takın.
Yatmadan önce duş alın. Cildinizde ve gece boyunca saçınızda kalan polen ve toz belirtilerinizi kötüleştirebilir.
Giysileri ve yatak takımlarını yıkayın. Yeni yıkanmış yataklar ve giysiler, alerjenlere rastlantısal maruz kalmanın azaltılmasına yardımcı olur.
Evcil hayvanları silin. Dışarıda vakit geçiren evcil hayvanlar, polenlerle kaplı eve gelirler. Polen ve toza maruz kalmanızı sınırlandırmak için nemli bir bezle silin.
Halı kaplı alanları sert yüzeyli zeminlerle değiştirin. Halı, vakumla çıkarılması neredeyse zor olan toz ve polenleri çeker ve tutar. Önemli mevsimsel alerji semptomlarınız varsa, halınızı temizlemesi kolay bir yüzeyle değiştirmekten faydalanabilirsiniz.
De-dağınıklığı. Dağınıklığı mevsimsel alerji belirtilerinizi daha da kötüleştiren ev tozu ve alerjenleri artırabilir. En iyi sonuçları elde etmek için, özellikle yatak odanızdaki karmaşayı giderin.
Kapı ve pencereleri kapalı tutun. Polen sayısı yüksekse veya tozlu günlerde, maruz kalmayı sınırlamak için kapılarınızı ve pencerelerinizi kapalı tutun.

Alerjik rinit ve gıda alerjileri dahil olmak üzere alerjik hastalıklar, son birkaç on yılda çarpıcı bir şekilde artmıştır. ABD’de alerjiler şu anda her yaş için beşinci en önde gelen kronik hastalıktır ve 18 yaşın altındaki çocuklar için üçüncü en yaygın kronik hastalıktır.

İlaçlar sadece semptomları hafifletir ve çoğu zaman doğal tedavilerin yanı sıra olmaz. Alerji semptomlarını tedavi etmek sabır ve taktiklerin bir kombinasyonunu gerektirir. Şimdi hassas olduğunuz yiyecekleri çıkararak, bağışıklık sisteminizi güçlendiren yiyecekleri yiyerek ve rutininize takviye edici ve tamamlayıcı tedaviler ekleyerek başlayın.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaş!

1shares
  • Facebook0
  • Twitter
  • Pinterest1
  • LinkedIn
  • Email
  • Print
İlgili Yazılarsaman nezlesisaman nezlesi nedirsaman nezlesine ne iyi gelir
Yorum Eklemek İçin Tıklayın

Leave a Reply

Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık
3 Temmuz 2019
Elif GÜMÜŞ
Related Itemssaman nezlesisaman nezlesi nedirsaman nezlesine ne iyi gelir

More in Sağlık

  • covid-sendromu-ve-devam-eden-semptomlari
    Devamını Oku
    Koronavirüs: post-COVİD sendromu ve devam eden semptomları ile nasıl başa çıkılır?

    Post-COVİD sendromu ve devam eden semptomları ile nasıl başa çıkılır? COVİD-19’un başlangıçta hafif ila şiddetli semptomlardan geçen...

    Elif GÜMÜŞ 19 Aralık 2020
  • limon-koronavirusunden-korur-mu
    Devamını Oku
    C vitamini Limon sizi Koronavirüs hastalığı COVID-19’dan koruyabilir mi?

    Bu günlerde C vitamininin Koronavirüs hastalığı COVID-19 ile mücadelede kullanıldığını fark etmiş olabilirsiniz veya sosyal medyada C...

    Elif GÜMÜŞ 2 Nisan 2020
  • agrilari-azaltan-bitki-cayi-tarifleri
    Devamını Oku
    Ağrıları Azaltan 8 adet Hızlı ve Kolay Bitkisel İçecek

    Baş ağrınız geldiğinde, hemen ağrı kesici alıyorsanız, gözlerinizi açamıyor, hatta bir buz torbası uyguluyorsanız artık bunları unutun....

    Esra ÖZKAN 28 Şubat 2020
  • korona-virus-hangi-ulkelerde-var.jpg
    Devamını Oku
    Korona Virüs hangi Ülkelerde Var – Durum Raporu 35

    Bir yeni üye Devlet (Kuveyt) Son 24 saat içinde COVİD-19 vakalarını bildirdi Hangi ülkelerde kaç koronavirüs vakası...

    Elif GÜMÜŞ 25 Şubat 2020
  • Koronavirusu-nedir-belirtileri-nelerdir-bulasicimidir
    Devamını Oku
    Koronavirüsü Nedir? Belirtileri nelerdir? Bulaşıcımıdır?

    Temel hijyen, bulaşıcı hastalıkların bir doktora göre yapabileceğiniz en iyi şeydir. Koronavirüs ilk olarak 1 Ocak’ta yoğun...

    Elif GÜMÜŞ 25 Şubat 2020
  • internet-bagimliligi-nedir
    Devamını Oku
    İnternet bağımlılığı nedir?

    Bu makalemizde; internet bağımlılığı nedir, internet bağımlılığı belirtileri, internet bağımlılığı teşhisi ve tedavisi konularına değindik.   İnternette video...

    Esra ÖZKAN 20 Temmuz 2019
  • sebze-suyunun-faydalari-nelerdir
    Devamını Oku
    Sebze Suyunun Faydaları Nelerdir

    Sebze suyunun faydaları yazımızı okuduğunuzda sebze suyundan vazgeçemiyeceksiniz. Sebze suyu dendiğinde aklınıza ilk hangi sebzeler geliyor? Çoğu...

    Esra ÖZKAN 19 Temmuz 2019
  • c-vitamini-yuksek-meyveler-besinler-yiyecekler
    Devamını Oku
    C vitamini yüksek meyveler besinler yiyecekler

    C vitamini bağışıklık sistemi, kemikler, kan damarları ve hücreleri güçlendirmeye yardımcı olur. Araştırmalar C vitamininin dokuları korumak,...

    Elif GÜMÜŞ 15 Temmuz 2019
İlerlemek İçin Ekranı Kaydırın
Tap

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Birbilsem.com da yer alan bilgiler hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Siteyi kullananlar kullanım koşullarını okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle uzman bir hekime başvurunuz. Herhangi bir sağlık sorunu için diğer tedavi yöntemleri hakkında doktorunuzdan bilgi ve tavsiye alınız.

Content Protection by DMCA.com

Son Yazılar

  • Sivilceler ve Akneler İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Zerdeçallı Maske Tarifleri
  • Koronavirüs: post-COVİD sendromu ve devam eden semptomları ile nasıl başa çıkılır?
  • Sağlıklı saç ve cilt için İpuçları
  • Altın Dolar Euro alırken vergi var mı?
  • Nasıl Youtuber Olunur?
Bir Bilsem
Birbilsem.com hayata dair bilgilerin paylaşıldığı portaldır. Paylaşım yapılan bilgiler arasında başta moda, güzellik, sağlık,dekorasyon, anne ve çocuk, ve magazin haberleri yer almaktadır.
Türkiye’nin en kapsamlı portal sitesi birbilsem.com’u her gün ziyaret ediniz.
Bizimle iletişime geçin: yonetici@birbilsem.com

© 2017 Birbilsem.com Tüm hakları saklıdır. Yasal uyarı! Site yer alan yazı ve görseller hiçbir şekilde başka sitede yayınlanamaz. Site Map , Künye , Reklam , Kadın Sitesi