
(İçindekiler) Gitmek istediğiniz başlığa tıklayınız!
Kabız değilim ama tuvalete çıkamıyorum – Tuvalete çıkamamak neden olur? – 5 gündür tuvalete çıkamıyorum ne yapmalıyım?
Kabızlık, geçici ya da kronik olsa da, sıkça yaşanan bir hastalıktır, ancak ondan acı çektiğimizde çok utanç verici ve sakat bırakıcı olabilir. Kendimizi rahatsız hissediyoruz, şişmişiz, çok sert ve şişmiş bir göbeğimiz var, karnımız ağrıyor, bazen şişkinliğe eğilimliyiz Ve tuvalete çıktığımızda ise sık sık acı veriyor.
Neyse ki, kabızlığı önlemek ve mücadele etmek için diyetimizde veya yaşam tarzımızda olsun, günlük olarak uygulanacak basit çözümler vardır.
Kabızlığı önlemek için diyet tedavisi
Genellikle, tuvalete gidemediğimizde, sebep yediklerimizdir. Geçici kabızlığı bitirmek istiyorsak, işte size tedavisi gereken 4 ilerleme alanı:
*Lif bakımından zengin bir diyet. Diyet lifi, taze meyveler ve sebzeler, kurutulmuş meyveler ve tohumlar, yeşil sebzeler, tam tahıllar gibi bitki menşeli tüm ürünlerinde açıkça görülmektedir. Mümkünse, en çok lif içeren meyve ce sabzeleri tercih etmeliyiz.
*Çok yağlı ve çok baharatlı yiyeceklerden kaçınmak daha iyidir. Nişastalı yiyecekleri tüm öğünlerde veya orta derecede yemiyoruz.
*İyi hidrasyon. Kabızlığı önlemek için, iyi yemek yemek önemlidir, ancak aynı zamanda bol su içmekde önemlidir. Su dışkıyı yumuşatmak için idealdir ve kabızlık durumunda teslimatlarını kolaylaştırır. Daha sonra, müshil etkisiyle bilinen magnezyum bakımından zengin sular içebilirsiniz. Tuvalete çıkamaz iseniz, günde 2 ila 3 litre sıvı içmeniz önerilir ( maden suyu, çay, meyve suyu, vb. İçerilen su).
*Sabit zamanlarda yemek . Kabızlığa karşı savaşmak için, tabağınızda ne olduğuna dikkat etmek önemlidir. Ancak öğünleri kaçırmamak önemlidir. Bu nedenle, midemizi ve geçişimizi düzenlemek için her gün belli saatlerde yemek tavsiye edilir. Ayrıca, yemek yemeye ve yutmaya, sindirimi kolaylaştırmaya ve şişkinlik ve şişkinlikten kaçınmaya zaman ayırmanız da tavsiye edilir.
Kabızlığa karşı savaşmak için günlük iyi eylemler
Kabızlık sorunları ile mücadele etmek ve bitirmek, günlük yaşamda bazı hareketler ve uygulamalar bize yardımcı olabilir:
Spor yapmak sağlık için iyidir. Bütün gün oturduğumuzda, bağırsak geçişimizi biraz engelliyoruz. Bisiklete binme, yüzme, koşu ya da yürüyüş gibi haftalık spor aktiviteleri yaparken, karın kemerini ve karın kaslarını nazikçe harekete geçirir ve geçişimizi çözeriz! Spora katılmak için başka bir iyi sebep …
Tuvalete çıkmanız geldiğinde tutmayın. O an olduğunu hissettiğinizde, geri çekilmek yalnızca daha zor hale gelir ve daha sonra tahliyesinde acı verir. Genelde, yemekten 30 dakika sonra bağırsaklarımız büzülür ve tuvalete sorunsuzca gidebiliriz. En iyisi sabit zamanlarda, baskı yapmadan ve stres olmadan gitmeye çalışmak..
UYGUN POZİSYON

Tuvalet Pozisyonu
Uygun pozisyonu bulun. Banyoda genellikle normal oturur, ayaklarınız düz olur. Aslında, bu pozisyon size yardımcı olacak en uygun yöntem değil. Düzenli olarak küçük kabızlık problemlerimiz varsa, başka birini benimsemeye çalışmakta tereddüt etmiyoruz: otururken, ayaklarımızı hafifçe kaldıracağız, dizlerimizin kalçalarımızın üzerinde geldiği hikayesi. Denemek için hiçbir maliyeti yoktur ve genellikle geçişi kolaylaştırır! Tuvalate çıkarken en pozisyon alaturka tuvaletde alınan pozisyondur.
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu lif bakımından zengin gıdalar
MEYVELER
Lif açısından zengin meyveler şunları içerir: muz, portakal, elma, mango, çilek, ahududu.
SEBZE
Genellikle, renk, yüksek lif içeriği daha koyu. Havuç, pancar, brokoli, Yeşiller, pazı, ıspanak, enginar, patates.
BAKLAGİLLER
Fasulye ve baklagiller, bezelye veya mercimek.
EKMEK VE TAHILLAR
Tam tahıllı ekmekler: koyu çavdar, kırık buğday, “Tam buğday”.
Tahıllar: bulgur buğdayı, kahverengi pirinç, yabani pirinç ve beyaz pirinç yerine arpa deneyin.
Kuruyemiş
Badem, antep fıstığı veya kabak ve ayçiçeği tohumu üzerine atıştırmalık. Ama fındık kalori yüksek olabilir gibi, fındık çok tüketmeyin.
#Şiddetli Kabızlığa Karşı Kür Tarifi İbrahim Saraçoğlu
7-8 adet Portakal yaprağı
1 su bardağı Su
Hazırlanışı
Yaklaşık 1 sı bardağı kaynayan suya yaprakları atıyoruz. 10 dakika kaynatıp ılıdıktan sonra
Kahvaltıdan en erken 1 saat sonra içiniz. 4 gün boyunca günde 1 kez içiniz ve kürü sonlandırınız. İhtiyaca göre kürü tekrarlayabilirsiniz.
#İbrahim Saraçoğlu Kabızlık için Öneriler
İsal ve kabızlık için Keçi boynuzu yiyin.
Kabızlık için şifa olacak yine doğal yoğurt suyu. 1 bardak tüketin. (Kabızlığa karşı, şişkinliğe karşı, gaz önleyicidir.)
Kabızlığınız varsa sinamekiyi kullanmayın. (Ancak geçici kabızlık için olabilir)
Kabızlık, tuvalete çıkamamak kalıcı bir sorun haline gelirse, her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için bir doktora görünmek gerçekten en iyisidir.
#kabız değilim ama tuvalete çıkamıyorum
#1 hafta tuvalete çıkamamak
#5 gündür tuvalete çıkamıyorum ne yapmalıyım
#tuvalete çıkamamak neden olur
#tuvalete çıkamıyorum kilo alıyorum
#gaz çıkarıp tuvalete çıkamamak
#1 haftadır büyük tuvaletim gelmiyor
#tuvalete çıkamıyorum zeytinyağı
Pinterest
Instagram
YouTube
RSS